Sraz průvodců 2013

08.06.2013 napsal Ing. Katka Maruškinová


Každý rok pořádá CK Alvarez sraz průvodců, se kterými během roku spolupracujeme. Většinou jde o víkendovou akci, která slouží nejenom ke školení, ale také k utužení kolektivu a společné zábavě.  Sraz průvodců 2013

školení průvodců - výlet v Teplických skalách A (Michal Čepek)

Tento rok jsme si ke srazu vybrali první červnový víkend, a sešli jsme se v nádherném prostředí u Adršpašských skal. Většina průvodců dorazila vlakem od Prahy a Hradci Králové, a podle jejich slov už samotná cesta byla zážitkem! Je fajn, že si průvodci dokážou užít i takovou krátkou jízdu vlakem, většina z nich totiž ve vlacích na cestách tráví dlouhé hodiny (například Olga během zájezdu Expres Peking - Dillí), nebo dokonce několik týdnů (Petr během svého autorského zájezdu Vlakem z Čech až do Pekingu). 

Naší zábavu první dva dny trochu kazil nepřestávající déšť, což nás ale nutilo sedět uvnitř našeho krásného ubytování v Janovicích u Trutnova, a intenzivně se školit. Prošli jsme si tak opět (opakování matka moudrosti) základní principy správného vyúčtování zájezdu, probrali jsme chování se průvodce na zájezdu a reakce na různé nepředvídané okolnosti a situace. Školení se neslo ve vážně-veselém duchu, protože naši průvodci jsou lidé z praxe, a ke každé modelové situaci měli samozřejmě historky ze zájezdů, kterými rozesmáli ostatní. 

školení průvodců 2013 D (Michal Čepek)

Rozebrali jsme společně také nové způsoby prezentace našich služeb zákazníkům, probrali nápady jak vylepšit stávající zájezdy a vymysleli pro vás pár zájezdů nových - na ty se budete moct těšit v novém kalendářním roce. Součástí sezení byla také výměna fotek, praktických zkušeností s cestováním, a hlavně kopec srandy, vtipy a historky, které nejlépe píše jenom sám život. V sobotu odpoledne se nám dokonce podařilo také vyjít si trochu na čerstvý vzduch a projít se po okolí. 

Večery se nesli ve znamení dobré hudby, výborného jídla (jenom naše Sylva dokáže připravit tak úžasné guacamole!) a skvělého mauricijského rumu (díky, Luďku!) a dalšího povídání, které nebralo konce. Vidíme se přece všichni spolu jenom jednou v roce! Neděle pak už patřila výletu, a to konkrétně do Adršpašských skal, kam jsme došli pěšky, a tím trochu podporili a vybudovali už beztak výbornou kondičku našich průvodců (jsou přece zvyklí lézt na Adamovou horu, Džebel Toubkal nebo Mt. Fuji!). 

Přesto, že jsme se všichni shodli na tom, že tato setkání by měli být častěji, těžko bychom už našli další, pro všechny vhodný termín. A tak za rok opět nashle, milí průvodci!


Ing. Katka Maruškinová

Průvodcování se věnuje již od roku 2004. Zaměřuje se na země Blízkého východu - Libanon, Sýrii, Jordánsko, Egypt, Izrael a Alžírsko. Hovoří arabsky, francouzsky, španělsky a ovládá základy hebrejštiny a perštiny.

Alvarez s.r.o. 2017
designed by Humlnet Creative