Fotoblog z Maroka (jarní termín 2013)

23.05.2013 napsal Ing. Katka Maruškinová


Zatím poslední zájezd do Maroka (Maroko letecky) se vydařil! Podívejte se na to, jak jsme si cestu do nádherné země na severozápadě afrického kontinentu užili, i když zachytit všechny skvělé momenty je nad lidské síly! Tak alespoň několik ...  Fotoblog z Maroka (jarní termín 2013)

Nádhera maurské architektury ... 

V prvních dnech jsme se věnovali historii a kultuře Maroka, navštívili jsme královská města Rabat, Meknés a Fes. Že z těch architektonických detailů přechází zrak, můžete vidět na následovní fotce. 

Výzdoba v medrese Attarine, Fes (Maroko, Katarina Maruškinová)

 

Za opicemi

Ne každý ví, že v Maroku žijí i opice! Jde o makaka berberského, který se pohybuje po cedrových lesích Středního Atlasu. Makaci jsou přátelští, ale nevtíraví. Prožili jsme spolu fajn chvíle! 

makak berberský (Maroko, Katarina Maruškinová)

 

Poušť a písek

Bylo by hříchem vynechat tento 30 x 15 kilometrový erg na samotných hranicích s Alžírskem! Přímo v dunách, kam jsme na velbloudech dorazili, jsme také měli nocleh. 

Pouštní karavana (Maroko, Katarina Maruškinová)

 

Berberský doprovod

Ten nám dělal náš řidič Mohamed, který mluvil arabsky, francouzsky a berbersky. Kromě toho se neustále usmíval, a byl velmi úslužný - a úsměvy jsme se domlouvali nejčastěji. 

náš řidič Mohammed (Maroko, Katarina Maruškinová)

 

Párty time!

I na tanec došlo. Konkrétně ve vesničce Khamlia, kde žijí potomci původních černých otroků Gnawa. Uměli to roztočit, a my jsme v křepčení nezůstali pozadu!

tanec s Gnawa (Maroko, Katarina Maruškinová)

 

Šneci a jiné dobroty

Maroko bylo kulinářským zážitkem. Po tajinech a kuskusu jsme přijali výzvu a pozvání do místní restaurace, kde mimo jiné servírovali jehněčí mozek a šneky. Mňam!

Marrákeš (Maroko, Katarina Maruškinová)

 

Hory, hory ...

Někteří z nás neodolali, a vylezli na nejvyšší bod severní Afriky, horu Džebel Tubkal. Ocitli se tak v nadmořské výšce 4167 metrů! Mají obdiv celé skupiny!

výhled z vrcholu Toubkalu (Maroko, Gabriela Šifaldová)

 

A to jsem já ...

Tady síce vypadá, že rappuji, ale jinak mám spíš ráda tradiční marockou hudbu a krásy marockých oáz. Za mnou jedna z nejkrásnějších jihomarockých kaseb - Skúra.

průvodkyně Katka (Maroko, Katarina Maruškinová)

 

Na závěr jedna společná

Tato fotečka je z Volubilis, římského města u Meknésu. Bylo nám tam trochu zima! 

Volubilis (Maroko, Katarina Maruškinová)

 

 


Ing. Katka Maruškinová

Průvodcování se věnuje již od roku 2004. Zaměřuje se na země Blízkého východu - Libanon, Sýrii, Jordánsko, Egypt, Izrael a Alžírsko. Hovoří arabsky, francouzsky, španělsky a ovládá základy hebrejštiny a perštiny.

Alvarez s.r.o. 2017
designed by Humlnet Creative